Entertainment Movies

Ook Nederland schittert in eerste officiële trailer van oorlogsfilm Dunkirk (2017)

Dat 2017 een mooi jaar wordt voor liefhebbers van mooie films moge nu wel duidelijk zijn, al helemaal met de toevoeging van Christipher Nolan’s nieuwste film over de slag van ‘Dunkirk‘. De film gaat over een van de meest intensieve momenten van de Tweede Wereldoorlog. De evacuatie in 1940, van de door Duitsers omsingelde, geallieerde troepen uit het Franse dorpje Duinkerke. Acteurs als Tom Hardy, Cillian Murphy, en Mark Rylance zitten in de film, ook de zanger van One Direction, Harry Styles, doet mee. Nederlands trots achter de camera–Hoyte Hoytema–draagt uiteraard zorgt voor de cinematografische hoogtepunten van de film. Daarnaast diende Urk als uitvalsbasis voor een groot deel van de cast tijdens diverse opnames op het Flevolandse IJsselmeer.

Dunkirk zal op 20 juli in première gaan en zal waarschijnlijk een grote speler worden in de race om een Oscar.

You Might Also Like