Featured Mobile Tech

De iPhone 7 wordt waarschijnlijk waterdicht dankzij dit nieuwe patent

Nu de iPhone 7 steeds dichterbij komt, loopt de geruchtenstroom weer sterk op. Volgens de Amerikaanse nieuwssite Quartz heeft Apple onlangs een patentaanvraag ingediend waaruit blijkt dat de tech-gigant met een technologie bezig is die kleurcorrecties toepast op foto’s die onder water zijn genomen, een soortgelijke technologie die GoPro ook gebruikt in zijn bekende HERO action-cams.

iphone-7-waterproof-2

Overigens zijn er nog zes andere redenen waarom de nieuwe iPhone 7 hoogstwaarschijnlijk een waterdichte behuizing krijgt:

  1. De iPhone 7 krijgt een sterkere behuizing.
  2. Apple schrapt de koptelefoonaansluiting.
  3. Een nieuwe rubberen beschermlaag beschermt poorten tegen water.
  4. De fysieke homeknop van de iPhone verdwijnt.
  5. Nieuwe antenne-technologie maakt de iPhone 7 waterdicht.
  6. De iPhone 6S en 6S Plus konden al erg goed tegen water zonder dat Apple er publiekelijk over sprak

Of het nieuwe patent ook daadwerkelijk wordt toegepast op de nieuwe iPhone 7 is vooralsnog onbekend, al is het–gezien de opsomming van bovenstaande feiten–aannemelijk dat de nieuwe iPhone 7 straks onder water kan voor het nemen van kleur gecorrigeerde onderwater foto’s, net als een GoPro HERO4.

foto: Herman Haidin/Behance

You Might Also Like