Entertainment

Jouw oude Pokemon kaarten zijn tegenwoordig duizenden dollars waard

Je kocht ze in pakjes van 11, je deed er handjeklap mee, hoopte alle ‘rare holo’s’ te verzamelen in je bindmap en soms probeerde je het echte spel te spelen, maar geen van je vriendjes snapte daar ene snars van. Je hoopte dat de kaarten ooit nog eens enorm veel geld waard zouden zijn, net als die postzegel verzameling van je opa.

Goed nieuws! Je oude Pokemon kaarten zijn inderdaad keiharde knaken waard. Zo kun je voor een holografische Charizard al gauw enkele honderden dollars vangen via eBay en is een schaduwloze Blastoise holo kaart al gauw zo’n $2700 USD waard. Schaduwloos zeg je? Het gaat om een ‘productiefout’ van enkele honderden kaarten in Europa en Azië waarbij de holografische kaart geen kleine schaduw in de portretrand van de kaart heeft. Opmerkelijk genoeg was het uiteindelijk niet een échte productiefout maar ging het om één van de eerste batches kaarten die werden gemaakt, na de productie van de eerste 2500 Europese Pokemon kaarten is deze schaduw toegevoegd aan de kaarten waardoor deze 2500 kaarten über bijzonder zijn volgens verzamelaars.

Het maakt niet uit of de kaart een andere taal heeft dan Japans of Engels, verzamelaars leggen er al gauw vele honderden dollars voor neer. Wil je weten of jij jouw Nederlandse Pokemon kaarten kunt verkopen aan een verzamelaar? Check dan deze eBay guide.

bron: Mashable

You Might Also Like