Food Lifestyle

Deze nieuwe DJ-geïnspireerde snoepjes van Haribo lijken wel heel erg op XTC pillen

haribo-dj-snoepjes-lijken-op-xtc-pillen

De Duitse snoepfabrikant Haribo lanceerde begin deze maand een nieuwe snoepsoort genaamd “DJ Brause”—in het Nederlands vrij vertaald naar “DJ Sjaak”—die online veel stof deed opwaaien. Volgens een groot aantal Duitse ouders lijken de snoepjes teveel op ecstasy pillen en is de referentie van de snoepjes, een knipoog naar DJ’s en houseparties, een slecht voorbeeld voor kinderen. De snoepjes moeten oorspronkelijk lijken op de knoppen van een DJ deck  zoals ‘play’, ‘pause’ en ‘forward’, maar doen volgens vele Reddit gebruikers vooral denken aan XTC pillen.

Volgens de fabrikant hebben de snoepjes zelfs een “slightly acidic taste”, oftewel een licht zuurtje in de mond. Voor wie dacht dat het hier om een flauwe grap ging, de snoepjes zijn sinds begin dit jaar officieel te koop in Duitsland in zowel supermarkten, tankstations als snoepwinkels.

Wanneer de snoepjes naar Nederland komen is vooralsnog onbekend. Wel weten we dat de snoepjes in de catering-eisen zullen staan wanneer Lil’ Kleine en Ronnie Flex hun Drank & Drugs tour zullen waarmaken bij onze Oosterburen. Onbegrijpelijk lekker!

haribo-dj-snoepjes-xtc

You Might Also Like