Cars Lifestyle

Deze belachelijk gave conceptcar van elektrisch automerk Faraday Future showt de toekomst

Niet alleen Tesla is druk bezig met onze toekomst van autorijden, ook het onlangs opgerichte Faraday Future—wat in slechts 18 maanden tijd 550 man personeel wist aan te trekken—waagt zich aan de elektrische auto. Het in Californië gevestigde automerk gaat nog een stapje verder dan Tesla, denk hierbij aan hyper futuristische auto’s die geheel elektrisch zijn aangedreven.

Tijdens de jaarlijkse CES show in Las Vegas presenteerde het Amerikaanse automerk haar eerste échte model, genaamd de FFZERO1. De auto krijgt een vermogen van 1000PK, trekt in minder dan 3 seconden  op naar de 100 km/u en heeft een topsnelheid van 322 km/u (!).

Design wise beschikt de auto over een glazen panoramadak, een interieur van wit carbon, een smartphone mount in het midden van het stuur, een instrumentenpaneel die zelfs in staat is om biometrische informatie over de rijder op te lezen en een helm die de rijder voorziet van een soort Google Glass-achtige omgeving inclusief een extra zuurstoftoevoer en vocht regulering.

Jammer genoeg zal de FFZERO1 nooit in productie gaan, het is slechts een show-off van het Californische automerk om te laten zien dat ze in staat zijn de strijd aan te gaan met de ‘grotere’ autofabrikanten waaronder uiteraard Tesla.

You Might Also Like