Architecture Design

Zo gaat het nieuwe über moderne Chelsea stadion er uitzien in 2020

Chelsea heeft vandaag plannen gepresenteerd voor de bouw van een fonkelnieuw stadion in Londen. Het nieuwe stadion moet verrijzen op de plek van het huidige Stamford Bridge. De capaciteit van het onderkomen van de ‘Blues’ gaat omhoog van 41.600 naar 60.000. Chelsea voetbalt sinds 1905 op Stamford Bridge, dat in de jaren negentig voor het laatst grondig werd verbouwd.

Het nieuwe stadion moet naast meer zitplaatsen ook een betere bereikbaarheid bieden voor de vele fans. De club hoopt begin 2016 toestemming te krijgen van de lokale autoriteiten voor de bouw van het nieuwe stadion. De Engelse club moet rond 2020 in het nieuwe onderkomen kunnen voetballen. Het nieuwe stadion gaat een kleine €700 miljoen kosten waarbij clubeigenaar Roman Abramovich het merendeel op rekening neemt. Saillant detail: in de jaren ’70 ging de club bijna failliet door een te dure verbouwing van haar stadion en trainingscomplex.

Op social media zijn de reacties op het nieuwe Chelsea stadion gemengd:

You Might Also Like