Entertainment

Vice Media is nu $4 miljard dollar waard en daarom koopt Walt Disney 10% in aandelen

Walt Disney koopt 10% aandelen van Vice Media voor $400 miljoen

Mediagigant Walt Disney Company vergroot zijn aandeel in Vice Media, de rijzende ster in medialand. Met een totale investering van ruim $400 miljoen dollar heeft Walt Disney Company nu 10% van het totaal aantal aandelen in handen.

In november dit jaar investeerde Walt Disney Company al $200 miljoen dollar in het bedrijf, maar dat bleek niet genoeg. Het media-imperium van Vice richt zich voornamelijk op jonge online kijkers met spraakmakende reportages en interviews. De website publiceerde onder meer het eerste televisie-interview met de band Eagles of Death Metal na de terreuraanslagen bij hun optreden in Parijs en liep mee met Isis-strijders.

Vice Media zet momenteel $1 miljard dollar per jaar om, volgens analisten is het mediabedrijf nog veel meer waard dan de $4 miljard. Het mediabedrijf begon in 1994 als gratis tijdschrift in Montreal en maakte in de jaren ’90 en begin 2000 populaire skatevideo’s en alternatieve mini-magazines. Inmiddels bestaat het uit een platenlabel, een marketingonderneming, een productiebedrijf, een tijdschrift en meerdere websites. Vice is actief 35 landen.

Bron: INTERNATIONAL BUSINESS TIMES

You Might Also Like