Industry Insider Music

Dit zijn de meest interessante Spotify statistieken van 2015: het Spotify lijstje der lijstjes

Drake has 1,8 billion streams on Spotify in 2015

Ondanks de komst van Apple Music, blijft Spotify de grote winnaar op het gebied van streamingdiensten. Even als elk jaar brengt Spotify haar jaarlijkse lijstje uit met de meest interessante statistieken. Welke artiest is het populairst en welk nummer kreeg de meeste streams? Drake is dit jaar de gedoodverfde winnaar met een verbluffende 1,8 miljard streams (!) en meer dan 46 miljoen unieke luisteraars. Wat betekent dat 61% van alle Spotify gebruikers afgelopen jaar minimaal één keer naar een track van Drake heeft geluisterd, terwijl er meer dan 20 miljard uur aan muziek is gestreamed door alle 75 miljoen abonnees.

Rihanna neemt de prijs me naar huis voor meest gestreamde vrouwelijke artiest met ongeveer 1 miljard streams. Justin Bieber krijgt de eer voor “de meest gestreamde artiest op één dag”. Op 13 november 2015—de dag dat Bieber zijn nieuwe studioalbum Purpose uitbracht—werden de nummers van de Canadese popster meer dan 36 miljoen keer beluisterd. Last but not least, was de zomerhit van dit jaar de absolute topplaat op Spotify over heel 2015. Het nummer ‘Lean On’ van Major Lazer (ft. MØ & DJ Snake) werd meer dan 540 miljoen keer gestreamd. Een overzicht van de meest in het oog springende lijstjes vindt je hieronder. Voor de complete statistieken verwijzen we je graag door naar Spotify’s blog.

Top Five Global Artists:
Drake
Ed Sheeran
The Weeknd
Maroon 5
Kanye West

Top Five Global Males:
Drake
Ed Sheeran
The Weeknd
Maroon 5
Kanye West

Top Five Global Females:
Rihanna
Ariana Grande
Nicki Minaj
Beyoncé
Ellie Goulding

Top Five Global Tracks:
Lean On (feat. MØ & DJ Snake) – Major Lazer
Cheerleader – Felix Jaehn Remix Radio Edit – OMI
Uptown Funk – Mark Ronson
See You Again (feat. Charlie Puth) – Wiz Khalifa
Love Me Like You Do – From “Fifty Shades Of Grey” – Ellie Goulding

Top Five Global Albums:
Beauty Behind The Madness – The Weeknd
If You’re Reading This It’s Too Late – Drake
Peace Is The Mission – Major Lazer
Stories – Avicii
Title – Meghan Trainor

Top Five Global Viral Tracks:
Sugar (feat. Francesco Yates) – Robin Schulz
Hotline Bling – Drake
Ain’t Nobody (Loves Me Better) – Felix Jaehn
Can’t Feel My Face – The Weeknd
Here – Alessia Cara

Top Five Global Playlists:
Today’s Top Hits
Afternoon Acoustic
Baila Reggaeton
Hot Country
RapCaviar

You Might Also Like