Featured Style

Deze 5 horloges uit SEIKO’s nieuwe najaarscollectie zijn precies goed getimed

Het Japanse SEIKO staat voor betrouwbaarheid, hoge kwaliteit en robuustheid van uurwerken, een merk met een lange geschiedenis en tevens ook een mooie geschiedenis. Als onderdeel van het merk haar 2015 najaarscollectie, lanceert SEIKO vijf nieuwe collecties, waarvan enkele een geüpdatet versie zijn: Astron, Premier, Velatura, Sportura en Prospex. De collectie is enorm breed en uitgebreid, er is daarom dan ook keuze voor een uurwerk uit diverse prijsklassen (vanaf € 399 tot €2.300).

De Astron is het paradepaardje uit de collectie, gevolgd door de Premier die uitblinkt vanwege haar mogelijkheid om kinetische energie te gebruiken. De Velatura en de Sportura zijn de wat sportievere modellen uit de collectie, waarbij de Sportura onze voorkeur geniet dankzij vernuftig gebruik van zonne-energie en uitgerust is met een tachymeter en kras-vrij saffierglas. De SEIKO Prospex is een iconisch duikershorloge waarmee SEIKO 50 jaar van intensief pionieren viert!

Onze favoriet: SEIKO Astron GPS Solar Dual-Time

seiko-astron-2015

Onze favoriet uit deze nieuwe serie is de SEIKO Astron. De derde in haar generatie. Dit knap staaltje vakmanschap is gemaakt met in het achterhoofd de ‘frequent-flyer’, de wereldreiziger. De Astron is ‘s werelds eerste analoge GPS Solar horloge, wat betekent dat het horloge overal ter wereld de juiste tijd aangeeft zonder dat je zelf hoeft te priegelen met het kroontje dankzij zonne-energie en een ingebouwde GPS-chip. Het nieuwe Dual-Time kaliber zorgt ervoor dat de drager niet alleen precies weet hoe laat het is op de plaats waar hij zich op dat moment ook écht bevindt, maar óók hoe laat het—bijvoorbeeld—thuis is. Hiervoor heeft de Astron een Dual-Time in een eenvoudige sub dial met 12 uur-weergave en een aparte AM/PM indicator.

Daarnaast wordt de weekdag weergegeven in een retrograde display op de 2-uur positie. De datum is zichtbaar op de 4-uur positie en wordt dankzij SEIKO’s Perpetual Calendar tot 28 februari 2100 feilloos bijgehouden, wat ons betreft genoeg tijd om de wereld rond te reizen. Reizen door ’s werelds tijdzones is al stressvol genoeg; de gemakkelijke elektronische bediening via de kroon maakt tijdreizen met een Astron in ieder geval een stuk gemakkelijker, en zeker ook leuker. Toffe features van de Astron zijn onder andere de GPS signaal indicator en de ‘In-Flight’ mode. De keramische band maakt het horloge af.  

De SEIKO Astron horloges zijn verkrijgbaar vanaf € 1700 EUR.


Dat Seiko mooie horloges maakt is niet alleen ons opgevallen, het Japanse merk werd eerder dit jaar nog uitgeroepen tot ‘Brand of the Year’ in de categorie horloges tijdens het World Branding Forum.

You Might Also Like