Arts Photography

De 2016 Pirelli kalender is uit en hij is compleet anders dan dat je gewend bent

Dit jaar vindt je geen (half)naakte topmodellen in de befaamde Pirelli kalender, maar een prachtige collectie aan artistieke foto’s van succesvolle of invloedrijke vrouwen anno 2015. Denk aan Yoko Ono, Patti Smith, Serena Williams, Fran Lebowitz, Amy Schumer, Tavi Gevinson, Ava DuVernay, Natalia Vodianova, Agnes Gund, Kathleen Kennedy, Mellody Hobson, Shirin Neshat en Yao Chen.

De maakster van de kalender—Annie Leibovitz—vertelt: “Toen Pirelli me benaderde, vroegen ze me het over een andere boeg te gooien. Ze kwamen met het idee om onderscheidende vrouwen te fotograferen”, zei de Amerikaanse. “Doel was om het simpel te houden. Ik wilde met de foto’s laten zien hoe de vrouwen echt zijn. Zonder het mooier te maken dan het is.”

Leibovitz maakte eerder in 2000 ook al de Pirelli kalender, die toen enkel nog maar uit naaktmodellen bestond—”Toen ging het om een simpel concept, maar ook dit keer is het eenvoudig: een klassieke set van zwart-witportretten gemaakt in de studio.”—aldus Leibovitz.

You Might Also Like