Industry Insider Music Tech

WeTransfer komt binnenkort met eigen ‘exclusieve’ muziekdienst

WeTransfer, de bekende Nederlandse dienst waarmee gebruikers grote bestanden kunnen versturen, heeft serieuze plannen voor het opzetten van een eigen muziekplatform. Het bedrijf wil met name ‘exclusieve’ muziek gaan aanbieden, zoals nummers van Prince en Disclosure, artiesten die eerder al hun eigen albums en muziek gratis aan wisten te bieden via de dienst.

Het is de bedoeling dat de dienst aanstaande woensdag wordt gelanceerd, zegt Maarten Kadiks, verantwoordelijk voor de marketing bij het bedrijf, tegen persbureau Bloomberg. Of de dienst dan ook direct in Nederland beschikbaar komt is niet bekend.

Wat de nieuwe muziekdienst anders maakt in vergelijking met streamingdiensten als Apple Music en Spotify, is dat het bedrijf niet van plan is om complete albums aan te bieden. De nieuwe muziekdienst moet eerder een een plek worden waar artiesten ruwe versies van nummers kunnen plaatsen en muziekvideo’s, aldus Kadiks.

Justin Bieber, Pharrell en Madonna zijn ook door de dienst ook benaderd om mee te werken en hun nieuwe muziek te promoten. De artiesten krijgen daarnaast tevens de mogelijkheid om op WeTransfer te adverteren via zogenaamde ‘native advertising’—een manier van adverteren die blogger Nalden ooit op zijn lifestyle blog mede heeft uitgevonden door middel van het plaatsen van gelikte achtergronden die eigenlijk dienen als advertenties maar niet zo overkomen door het vaak prachtige of artistieke design.

You Might Also Like