Gadgets Tech

Jeremy Clarkson laat ons zien hoe onze pakketjes binnenkort worden bezorgd met Amazon Drones

Ongeveer twee jaar geleden maakten internet-gigant Amazon bekend dat het pakketje wilt gaan bezorgen door middel van op afstand bestuurbare drones. Door velen werd dit gezien als een slechte 1 april grap, maar Amazon zette de afgelopen twee jaar stug door en kondigde gisteren het eerste prototype aan van haar nieuwe bezorgdrone. Amazon Prime-ster Jeremy Clarkson kreeg de primeur om de nieuwe drone uit te pakken en te testen.

De fonkelnieuwe bezorgdrone kan omhoog en omlaag als een helikopter en vliegt horizontaal met behulp van een propellor aan de achterkant van het apparaat. Amazon geeft geen technische details prijs van het prototype, waardoor het vooralsnog onbekend is wat er precies ‘onder de motorkap’ van de drone zit. De drone kan pakketjes afleveren tot ongeveer 24 kilometer vanaf het aflevercentrum en komt in verschillende typen, zodat in verschillende weersomstandigheden de drone een pakketje kan bezorgen. De drone scant vanuit de lucht naar een Amazon logo op de grond, zodat de drone veilig kan landen op de plek waar de klant het het liefst heeft.

You Might Also Like