Tech

Facebook geeft toekomstige vaders nu 4 maanden betaald vaderschapsverlof

Facebook 4 maanden vaderschapsverlof

Facebook gaat de mogelijkheden tot ouderschapsverlof voor al zijn werknemers wereldwijd uitbreiden. Het bedrijf neemt die beslissing na de aankondiging van grote baas Mark Zuckerberg om twee maanden thuis te blijven na de geboorte van zijn kind. Naast toekomstige moeders krijgen nu ook vaders de mogelijkheid om vier maanden betaald verlof te nemen om bij hun pasgeboren kind te zijn.

De nieuwe regeling geld vanaf 1 januari 2016ย voor alle 11,000 werknemers van het Californische technologie bedrijf inclusief moeders, vaders en same-sex partners. Het is uniek voor een groot internationaal bedrijf dat naast moeders nu ook vaders zo’n lange periode betaald verlof kunnen nemen. In Nederland krijgen vaders slechts twee dagen betaald vaderschapsverlof, maar in 2017 zal dit worden uitgebreid naar vijf dagen totaal.

Mark Zuckerberg haalde vorige week het wereldnieuws door aan te kondigen dat dat hij twee maanden thuis blijft na de geboorte van zijn dochtertje. Eerder maakte een ander Amerikaans bedrijf Spotify al bekend dat het tot zes maanden ouderschapsverlof gaat aanbieden aan zijn werknemers, tot drie jaar na de geboorte.

 

You Might Also Like