Architecture Design Interior Design

Dit voormalig Berlijnse tankstation is omgetoverd tot prachtig loft

Als onderdeel van de Freunde von Freunden’s Home Stories series, bezoekt het Duitse interieur blog galeriehouder Juerg Judin in hartje Berlijn. De invloedrijke designer heeft van een voormalig tankstation in Berlijn een prachtige loft gemaakt wat naast een galerij ook een complete woning herbergt.

Tussen de bamboo struiken en crème-kleurige tegels, begeeft zich een prachtig loft waarin hedendaags design zich laat mengen met stijlen uit de jaren vijftig en zestig. Het gebouw stamt oorspronkelijk uit 1950 en diende vroeger als tankstation voor de Berlijnse upperclass enkele jaren na de tweede wereldoorlog. Het gebouw heeft gigantische ramen, waardoor de hoge ruimtes in het gebouw perfect worden voorzien van natuurlijk licht. Het huis van Judin dient zowel als kantoor, galerij én privéwoning.

Judin vertelt: “Ik kocht het pand in 2005, maar in 1992 was ik eigenlijk al verliefd. Het pand stond al zo’n kleine zeven jaar te koop, met zo’n sticker van een makelaar die vergeeld was en een 06-nummer. Ik fotografeerde het gebouw elke keer weer als ik er toevallig in de buurt was. Op een gegeven moment voelde ik mij geroepen om iets te doen met het pand, het was alsof het om hulp vroeg. Zodoende heb ik het de afgelopen jaren volledig opgeknapt en er mij eigen draai aan gegeven”.

fvf_gallerist_01 fvf_gallerist_02 fvf_gallerist_03 fvf_gallerist_04

bron: Freunde von Freunden

You Might Also Like