Cars Lifestyle

Dit is de 2.000.000e Land Rover Defender en hij is érg speciaal

De Land Rover Defender bestaat 67 jaar, een enorme mijlpaal voor de auto die binnenkort niet meer van de bond rolt. Land Rover produceert het 2.000.000ste exemplaar in de reeks Land Rover Series-modellen en Defenders in zijn fabriek in het Britse Solihull. We krijgen met de Defender 2.000.000 een zogenaamde ‘one-off’ te zien die zal worden geveild. De opbrengst van deze exclusieve wagen is bestemd voor het Rode Kruis en de Born Free Foundation.

Liefst twintig ‘speciale gasten’ werden opgetrommeld om aan de Defender 2.000.000 mee te werken. De Land Rover krijgt een in aluminium gegraveerde kaart van Red Wharf Bay mee, de locatie waar het idee voor de eerste Land Rover ontstond. Verder zijn er tal van feestelijke badges te vinden en ook op de leren bekleding heeft Land Rover speciale Red Wharf Bay-tekeningen geplaatst. Zo zijn de banden geplaatst door bergbeklimmer en avonturier Bear Grylls terwijl Jaguar Land Rover CEO Dr. Ralf Speth de iconische Defender identificatieplaat (VIN) er met eigen handen op heeft geschroefd. Vooraan en achteraan maakt de nummerplaat S90 HUE—een verwijzing naar de nummerplaat “HUE 166” van het eerste pre-productiemodel van de Land Rover Series I—de unieke Land Rover Defender compleet. Het geheel wordt afgewerkt met velgen en wielkastverbreders, een dak, deurscharnieren, een radiatorrooster en spiegelbehuizingen in Santorini Black. De Defender no. 2,000,000 is uitgevoerd in gesatineerd Indus-Silver, een kleur die mooi contrasteert met de aluminium accenten van de 4×4.

De one-of-a-kind Defender gaat 16 december onder de hamer en ook jij kunt gewoon meebieden via het Engelse veilinghuis Bonhams.

You Might Also Like