Music Music Video's

Deze videoclip van M.I.A.’s nieuwe single ‘Borders’ opent je ogen wat betreft het vluchtelingenprobleem

https://www.youtube.com/watch?v=bgCosj_Y9lw

Al jaren is zij de ongeëvenaarde winnares op het gebied van confronterende videoclips. De Sri Lankaans-Britse zangeres slash rapster pakt weer ouderwets groots en ideologisch uit voor één van haar nieuwe videoclips. ‘Borders’ is een nummer die speciaal is gemaakt om aandacht te vragen voor het internationale vluchtelingenprobleem. Niet alleen in Europa, maar wereldwijd lopen de gemoederen wat betreft de vluchtelingenkwestie hoog op, iets wat ook de Britse zangeres zeker niet is ontgaan. In Borders zien we M.I.A. op een rap tempo de situatie samenvatten in een strijdlustige rap wat gepaard gaat met een hypnotiserende beat. “Broke people, boat people, the realness, the new world”—M.I.A. windt er zeker geen doekjes om. In de video zien we menselijke pyramides, volgepakte vluchtelingen bootjes en groepen mensen die over hekken klimmen.

De plaat ‘Borders’ lijkt voor nu een losse single te zijn, nadat eerder dit jaar al de single ‘Broader Than A Border’ verscheen. Het nieuwe studioalbum van M.I.A.—wat naar de naam Matahdatah luistertwordt in de loop van volgend jaar verwacht.

You Might Also Like