Editorial Featured Retail

Deze 13 spots maken de Amsterdamse Pijp hot en happening

Voor de Amsterdammers onder ons is er geen ontkomen meer aan: De Pijp. Misschien voor je dagelijkse boodschappen op de Albert Cuypmarkt of voor de dolle #vrijmibo in de Pilsvogel. De Pijp is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een klein dorp. De ras Amsterdammer vindt je er nog zelden terug, enkel in of rond het epicentrum van deze Amsterdamse wijk: de Albert Cuypstraat. Desalniettemin heeft de Pijp een echte metamorfose ondergaan. Shoarmazaakjes en oude tapijtsnijders zijn omgetoverd tot gelikte interieur winkels, hippe burgerbars en high-end sneaker boutiques. Wij delen met jou de 13 tofste plekken in De Pijp waar het prima vertoeven is zo rond de herfstmaanden.

1. De Wasserette

wasserette01

En hoewel de naam doet vermoeden, is het toch echt een lunchtent. Naast lunch kun je er terecht voor een goed ontbijt, want de Wasserette opent dagelijks om 7.30 uur! Misschien wel één van de eerste koffietentjes welke neerstreek rond de altijd levendige Albert Cuypmarkt. Geliefd om de heerlijke vers gebrouwen koffie’s en befaamde apple-carrot cake. Het schijnt dat De Wasserette onder andere koffieleverancier is van Amsterdam’s nieuwste paradepaardje Choux, het nieuwe vaste restaurant van fijnproevers Merijn van Berlo en Figo van Onna (Foyer). Oh, en hadden we je al verteld dat tout vrijgezel Amsterdam zich hier tentoonstelt op het terras en dan hebben we het nog niet over de prachtige dames gehad die hier amoureus flaneren? Lekker ordinair gluren onder het genot van een warme kop koffie en een BLT-sandwich.

Eerste van der Helstraat 27
Amsterdam
dewasserette.com

2. Tjin’s Toko

tjinstoko

Het broodje pom van deze toko behoeft geen introductie. Misschien wel het lekkerste broodje pom van de stad. Tjin staat altijd klaar achter de balie samen met vrienden en familie om jou de lekkerste broodjes en gerechten te serveren. Je kunt hier terecht voor verse afhaalgerechten en broodjes maar ook gewoon voor je exotische boodschap. Ga je roti maken? Vergeet dan niet de roti sambal of Tjin’s Hot Sauce voor wat extra pit. Ook internationale producten uit Zuid-Amerika en Azië vindt je hier voor een prikkie. Neem een hap van broodje Pom, een slok uit je blikje Fernandes, neem plaats op het Javaanse bankje voor de deur en geniet van alles wat hier langs loopt.

Eerste van der Helststraat 64
Amsterdam
tjinstoko.eu

3. Thrill Grill

ThrillGrill1

Zeer recent geopend, deze nieuwe grill-bar van TV-kok en sterrenchef Robert Kranenborg. Thrill Grill kwam voort uit Kranenborg’s verlangen om de ultieme hamburger te bedenken. De sterrenchef ging stad en land af, op zoek naar de allerbeste ingrediënten. Het resultaat is The Classic Beef Thriller. Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de Thriller reisden de heren van Thrill Grill het land af met de Thrill Grill foodtruck. De fameuze burger van Hollandse weidekoeien, met gesmolten kaas, kropsla, tomaat, Kranenborg’s geheime saus en bacon van Brandt & Levie is het paradepaardje. Daarnaast serveren ze ook gourmet burgers met zalm, kip, pulled pork, falafel en zelfs hot dogs. Allemaal bereid in de Josper houtskool oven.

Gerard Doustraat 98
Amsterdam
thrillgrill.nl

4. Baskèts

Baskets-amsterdam-de-pijp-store-winkel-1

Deze winkel, vernoemd naar het Franse woord voor “sneakers”, opende half april 2012 haar deuren. “Sneakers? Gympen bedoelt U zeker.” Nee, we bedoelen echt sneakers. Gympen draag je in het weekend en dan jaren achter elkaar tot ze van je voeten afvallen. Sneakers zijn van de buitencategorie. Modieus met een strak ontwerp, het is aanvaardbaar schoeisel in de betere uitgaansgelegenheden en in sommige gevallen zelfs op catwalks. Baskets verkoopt naast sneakers ook mooie kledinglabels waaronder APC, Alexander Wang, Daily Paper en Olaf Hussein. Onze aanrader: probeer eens de Baskèts Frangipani geurstokjes voor in huis.

Gerard Doustraat 96
Amsterdam
baskets-store.com

5. SLA

Fastfood maar dan zo gezond mogelijk. SLA is een saladebar zoals we ze kennen uit New York en Londen: mega groen en über vers. Ze verkopen niet zomaar sla, maar de heerlijkste, meest uiteenlopende, zelf samen te stellen salades. Vrijwel alles is biologisch (vlees, gevogelte, graan en zuivel) of 90% biologisch (groenten en fruit). Het interieur is Scandinavisch, denk aan vurenhout en rauwe materialen als draadstaal en ijzer. Cool, strak maar toch harmonieus gezellig zoals in een IKEA boekje. Het gaat natuurlijk om het eten en dat is wat ons betreft een dikke voldoende. Sinds kort doet SLA ook aan bezorging met hun ‘groene’ elektrische scooters. Het mag wat prijzig zijn voor een bak salade met wat ingewikkelde pitten, noten met onheilspellende namen en bio-kip uit een heel moeilijk kippenhok ergens bij een verdwaalde ecologische tante uit Noorwegen, de salades zijn gewoon heerlijk.

Ceintuurbaan 149
Amsterdam
ilovesla.com

6. C • T coffee & coconuts

Coffee-Coconuts

Gevestigd in een voormalig theatergebouw (Ceintuur Theater) is C • T coffee & coconuts een prachtige aanwinst voor de buurt. De gigantische vesting aan de Ceintuurbaan heeft behalve een bijzondere kaart, ook een bijzonder motto: iedereen die iets bijdraagt aan C • T coffee & coconuts behoort tot de C • T  familie, denk hierbij aan lokale leveranciers en Amsterdamse kunstenaars. De kaart bestaat uit verse broodjes, pasteries en héél véél bijzondere drankjes en sapjes. Natuurlijk horen daar ook kokoswater en koffie bij. Het kokoswater krijg je geserveerd uit een kokosnoot en de bio koffie wordt uiteraard ingevlogen vanuit alle windstreken. Misschien iets te ingewikkeld af en toe—met hier en daar af en toe een zucht en een snak naar “doe alsjeblieft normaal”—maar een prachtige locatie met heerlijke ambience. Pas echter op voor verstrooide kunstacademici met gigantische portfolio mappen.

Ceintuurbaan 282-284
Amsterdam
ctamsterdam.com

7. Brût de Mer

brut-de-mer-hotspot

Ben jij gek op oesters en bubbels? Dan moet je bij Brût de Mer in Amsterdam zijn! Deze nieuwe hotspot op het Gerard Douplein is in april open gegaan en wordt nu al druk bezocht. Het is tevens de eerste seafood bar in De Pijp. Leuk! Bij Brût de Mer vindt je een aantal grote oestermanden met La Gauloise oesters, Zeeuwe Platte en Gillardeau. Volop keuze dus! Nu moet ik je eerlijk bekennen dat ik niet precies weet wat het verschil is omdat ik niet zo vaak oesters eet, maar bij Brût de Mer weten ze natuurlijk precies te vertellen welke jij waarschijnlijk het lekkerst gaat vinden! Geen zin in oesters maar wel in vis? Op de menukaart staat wisselende vis en fruit de mer gerechten! Of je vis lust!

Gerard Douplein 8
Amsterdam
brutdemer.nl

8. Duikelman

duikelman-amsterdam-hotspot

Het walhalla voor de kookfanaten onder ons. Het kan zomaar zijn dat je hier een heuse sterrenkok tegen het lijf loopt die nog even een klein gereedschapje nodig had voor het maken van zijn nieuwe culinaire creatie. Duikelman heeft meerdere locaties in dezelfde straat: eentje voor kookgerei en eentje voor kookboeken, linnen, koffie en thee. Onze favoriet is die van het kookgerei: soms moet je bukken omdat er weer een koperenpan of Frans vergiet laag aan het plafond bungelt. Duikelman is een ervaring en vooral erg fijn zo vlak voor de feestdagen.

Ferdinand Bolstraat 66-68
Amsterdam
duikelman.nl

9. Hutspot

Hutspot-Amsterdam

Hutspot is hét voorbeeld van de perfecte conceptstore. De initiatiefnemers hebben een groot aantal te gekke merken en kunstenaars aan zich weten te binden die hun werken en producten maar wat graag in Hutspot tentoonspreiden. Alles wat je in de winkel tegenkomt is te koop. Van de kunst aan de muur, kleding in de rekken, koffie in de mokken, lampen aan het plafond, sieraden in de vitrines, de groene werkbank voor de kassa en een oude, 90CC Vespa motor. Alles, behalve allemansvriend en winkelhond Gumbo. Daarnaast heeft Hutspot ook een galerie. In deze galerie zijn elke twee maanden nieuwe exposities te bewonderen. Hier is ook een ruimte aanwezig waar je gezellig een broodje kunt eten en een kopje koffie kunt nuttigen. De ruimte wordt ook gebruikt voor verschillende activiteiten, zoals boekpresentaties, wijnproeverijen, diner of een intiem verjaardagsfeestje.

Van Woustraat 4
Amsterdam
hutspotamsterdam.com

10. Van ‘t Spit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fonkelnieuw in de Pijp: de kippenbroeders van Van ‘t Spit. Het is de tweede vestiging van de connaisseurs van het gebraden kippetje. De formule is eigenlijk mega simpel maar daarom waarschijnlijk ook zo succesvol. Of je nou een half kippetje, een heel kippetje wilt, hier mag je lekker met je handen eten! Ook goed te combineren met vloerbrood, biologische friet, een groene salade of de huisgemaakte appelmoes. Maar zonder side dishes zijn de kippetjes hier natuurlijk ook om te smullen. Zin in kip maar geen zin om uit eten te gaan? De kippetjes van Van ‘t Spit Amsterdam kun je ook mee naar huis nemen! Kip to go! Het interieur van deze zaak is mooi meegenomen: denk aan bebaarde mannen in flannel hemden, veel hout, roestig metaal en warme gloeilampen.

Frans Halsstraat 42
Amsterdam
vantspit.nl

11. Cannibale Royale

cannibaleroyale1

Kannibalen opgelet! Dit redelijke nieuwe pareltje aan de Ruysdaelkade is het walhalla voor liefhebbers van (grote) stukken vlees. Ze noemen zichzelf ‘brasserie extraordinaire’ en zijn fan van lekkere wijnen, véél vlees en exotische bieren. Vergeet even de ingewikkelde haute causine van Zuid, en voel je even als een kannibaal die met reusachtige slagtanden in een heerlijk malse T-Bone Steak hapt. De mannen van Cannibale Royale noemen donderdag ‘Thirstday’: denk aan cocktails, lekkere biertjes en goede wijnen, alles mag en kan hier. Het slotstuk bij Cannibale heet ‘L’Absurde’ en weegt een kleine 1000 gram schoon aan de haak. De eigenaars ken je van Disco Dolly, de Bloemenbar en Hanneke’s Boom.

Ruysdaelkade 149
Amsterdam
cannibaleroyale.nl

12. The Good Genes

good-genes-hotspot

Hoe lekker is een goede denim jeans? Juist ja, heel lekker. Daarom zijn wij fan van denim van Hollandse bodem. The Good Genes. Het interieur is ruig en een tikkeltje Amerikaans en het atelier achterin de winkel maakt het plaatje compleet. Hier koop je een denim jeans die jaren meegaat. Zodra je de deur binnenstapt waan je je in denim heaven: denk aan ruige motoren, Indigo, jachttrofeeën, bossen en veel hout. Oprichter is Steve te Pas—de man achter het Blue Blood—dus je kunt ervan uitgaan dat premium kwaliteit voorop staat, iets wat misschien de winst drukt van dit merk maar zeker jou als klant niet benadeeld. De nodige details en een prachtige afwerking, zoals je van Steve te Pas verwacht. En dan het oogstrelende logo, een zeer zelfbewuste haan op hoge poten. Wederom een briljante vondst.

Albert Cuypstraat 33-35
Amsterdam
thegoodgenes.com

13. The Fat Dog

thefatdog

Dikke hond! Je raad het vast niet maar hier verkopen ze dus ‘hotdogs’. Al is het niet je gemiddelde hotdog die je bij zo’n kraampje in het Vondelpark vindt. “Ongeneerd een hotdog happen” is het motto van deze zaak op Ruysdaelkade. Dat het ‘merk’ zich tegenwoordig ook als franchise beschikbaar stelt voor handige ondernemers maakt het misschien toch een twijfel gevalletje, maar dat doet de sfeer bij de Fat Dog niet onder. Buiten vinden wij het leuker dan binnen vanwege het prachtige hoekterras met veel zon.

Ruysdaelkade 251
Amsterdam
thefatdog.nl

 

Tips voor andere hotspots in De Pijp? Laat het ons weten via de comments hieronder!

You Might Also Like