Mobile Tech

Waarom we volgens dit onderzoek gelukkiger worden van Snapchat dan van Facebook

Snapchat maakt gelukkiger dan andere social media

Je kent het vast wel: je wordt wakker, checkt even het nieuws, opent je Instagram voor een paar ochtend-scrolls om vervolgens je Facebook app te openen voor notificaties, je Twitter timeline te scannen en je ochtendritueel op Snapchat te knallen. Maar welke van deze stappen kun je beter overslaan omdat het je niet bepaald ‘happy’ maakt? Wetenschappers zochten het voor je uit.

Universitair wetenschapper Joseph Bayer ondervroeg samen met zijn team 154 studenten die beschikken over een smartphone. Hij vroeg ze vijf vragen: “Hoe negatief of positief voel je je nu?, hoe kwam je meest recente interactie tot stand?, hoe aangenaam of onaangenaam was deze interactie? hoe behulpzaam of onbehulpzaam was deze persoon tegen jou? en hoe close ben je met deze persoon?”. Vervolgens linkte hij het social media netwerk waarmee ze een interactie hadden met hun gevoel. Je raad het al, een grote meerderheid werd het meest gelukkig van Snapchat. Met als reden: het is gewoon veel vaker grappig, stom vermaak wat een glimlach op je gezicht tovert.

Daarnaast zijn mensen niet zoveel bezig met hun uiterlijk bij het versturen van een Snap. Het is juist de perfecte app om je meest gênante onderkin-selfie’s te sturen (yes, geef het maar toe!). Volgens een meerderheid van de ondervraagde was Instagram het meest troosteloos: het geeft mensen vaker een blijk van onderwaardering of met andere woorden “waarom heb ik het zo slecht en hebben zij het zo goed?!”

Welke social media app geeft jou het vaakst een glimlach?

You Might Also Like