Mobile Tech

Dit zijn de nieuwe features van de toekomstige iPhone 7, inclusief een 3x zo langere batterijduur

De iPhone 7 krijgt een nieuw design

De iPhone 7 wordt waarschijnlijk Apple’s dunste smartphone ooit en krijgt bovendien een rigoureus vernieuwd design. Niet alleen KGI Securities analist Ming-Chi Kuo beaamd deze veranderingen, ook andere bronnen waaronder Gene Munster van investeringsbank Piper Jaffray. Munster vertelt in gesprek met het Amerikaanse financiële nieuwsblad Barrons dat de nieuwe iPhone 7 hoogstwaarschijnlijk afziet van de iconische ‘home button’, mede dankzij de nieuwe 3D Touch techniek. Apple zal waarschijnlijk deze ruimte gebruiken om het beeldscherm groter te maken. Vervolgens zal de Touch ID sensor zal worden verplaatst naar de zijkant van de telefoon.

Als tweede grote aanpassing zal Apple waarschijnlijk het beeldscherm glas vervangen voor het gebruik van saffierglas. Een stap die eerder al is toegepast bij de Apple Watch. Saffierglas is 30x sterker dan traditioneel glas maar brengt grote kosten met zich mee voor het produceren, iets wat waarschijnlijk de reden is voor de late adoptie van dit materiaal voor Apple producten.

Als laatste aanpassing—en tevens ook de belangrijkste—komt Apple volgens Munster met een totaal vernieuwde Lithium batterij voor de iPhone 7. Munster verteld dat Apple de afgelopen jaren veel heeft gedaan aan de accuduur van haar Macbook serie: de accuduur van haar Macbook Pro’s zijn in 3 jaar tijd verdubbeld van ongeveer 5 naar 10 uur, de iPhone werd op dit gebied vaak overgeslagen. Het is zonder twijfel één van de weinige punten waar consumenten écht naar uitkijken en een krachtige unique selling point om te concurreren met merken als Samsung.

Alhoewel het nog steeds om ‘betrouwbare’ geruchten gaat, is het duidelijk dat de iPhone 7 één van de meest extreme aanpassingen krijgt sinds de introductie van de iPhone 5.

bron: Barrons

You Might Also Like