Arts Photography

Dit is misschien wel ‘s werelds meest idiote en gevaarlijke hobby en komt uit Saoedie-Arabië

Kitesurfen, skyjumping en bergbeklimmen, niet meteen de meest zorgeloze hobby’s. Maar in Saoedi-Arabië gaan ze echt nog even een tandje verder, daar vinden ze deze sporten maar voor watjes. De hobby heeft nog geen echte naam, maar kan meer gezien worden als een vader-op-zoon ritueel en feestelijke gebeurtenis: men neme een authentiek geweer waarmee op de grond richting de tenen wordt geschoten en danst en springt alsof je leven er vanaf hangt. Terwijl de vaak jonge Saoediërs springen over de door hun afgevuurde kogels, vonken en rook, is de kunst om niet hun eigen voeten te raken. Tijdens een excursie naar de stad Taif legt fotograaf Mohamed Al Hwaity deze vuurgevaarlijke mannen vast in een prachtige serie.

 

You Might Also Like