Retail Style

American Apparel is alwéér failliet

American Apparel is alweer failliet

Je vriendin heeft er vast ooit een legging gekocht, een strakke denim jeans of gewoon een simpel lingeriesetje wat eigenlijk heel lekker zat. De Amerikaanse kledingketen American Apparel heeft surseance van betaling aangevraagd als gevolg van tegenvallende verkoopcijfers, een daling van maar liefst 86% in haar aandeelkoers en een drukkende rechtszaak tegen oud-oprichter Dov Charney.

Dat het merk failliet is, betekent niet meteen het einde voor het iconische kledingmerk. Het faillissement geeft het bedrijf meer lucht om te herstructureren, geld op te halen voor een doorstart en om het radicaal over een andere boeg te gooien. American Apparel heeft momenteel een schuld van $300 miljoen dollar. Volgens CEO Paula Schneider is het plan om deze schuld over de aankomende zes maanden te verlagen naar een kleine $135 miljoen dollar. Er zijn momenteel ook geen plannen om de American Apparel vestigingen te sluiten, al kan de levering van bepaalde producten even op zich laten wachten. Wordt vervolgd..

Foto: Flickr

You Might Also Like