Lifestyle Tech Travel

Lufthansa en Rimowa introduceren elektronische reislabels voor je koffers

eerder dit jaar wist het Nederlandse bedrijf DS Tags al een bagagelabel op basis van e-paper op de markt te brengen. Het e-paper label van DS Tags plak je op iedere willekeurige koffer en versnelt het proces van bagage inchecken op het vliegveld. De Duitse vliegtuigmaatschappij Lufthansa presenteerde gisteren iets vergelijkbaars met de eveneens Duitse kofferfabrikant Rimowa. Het elektronische bagagelabel van Rimowa is in de koffer geïntegreerd en geeft ook kleuren weer. Het weergeven van kleuren op e-paper werd pas echt bekend door de introductie van de Pebble Time horloges die dit voor hun displays gebruiken. Rimowa maakt gebruik van een E Ink® Mobius display.

Ook bij dit systeem kan jij thuis alvast jouw koffer inchecken door de juiste gegevens en barcodes op het e-paper display te zetten. Hierdoor hoeft het personeel enkel nog het gewicht en de afmetingen van de koffer te checken voor de koffer geaccepteerd wordt. Iets wat zowel invloed heeft op de tijd en kosten van het bagage incheck proces. De keuze voor het E Ink® Mobius display is logisch. Deze displays zijn namelijk extreem energiezuinig en vrijwel ongevoelig voor temperatuursverschillen en schokken. Bovendien kunnen ze tijdens transport niet afscheuren.

Lufthansa start in 2016 de verkoop van deze digitale bagagelabels.

You Might Also Like