Fashion Lifestyle Style

Fashion bloggers werken gemiddeld 100 uur per week

Dus jij hebt besloten om full-time als blogger aan de slag te gaan? Wees je dan bewust van de zeer lange werkdagen en het continu staren naar je smartphone. Volgens een recent artikel in The Atlantic blijkt namelijk dat fashion bloggers ongeveer 100 uur per week werken, circa 2.5x zo lang dan de gemiddelde werkweek van 40 uur.

Een wetenschappelijk onderzoek door twee vrouwelijke professoren—Erin Duffy en Emily Hund—aan de Amerikaanse Temple University toont verder aan dat succesvolle (fashion) bloggers over een bepaalde skill-set moeten beschikken: “Zij [fashion bloggers] moeten authentiek blijven maar tegelijkertijd ook on-brand zijn, creatief zijn in het opkrikken van bezoekers en volgers en tegelijkertijd de behoeftes voorzien van zowel de lezer als de merken die de kas spekken door middel van advertenties en samenwerkingen.”

blogging 100 hour workweek
Een anonieme blogster vertelde aan professor Hund dat één van de keerzijdes van het blogger zijn is dat je altijd online moet zijn, je mag namelijk geen nieuws missen en je moét je social media volgers ten allen tijde voorzien in hun behoefte: “Je bent je eigen merk, je moet dus bijna altijd rekening houden wat je zegt, tegen wie je wat zegt en waarom je bepaalde dingen zegt. Je moet jezelf altijd marketen en tegelijkertijd professional gedragen.” Deze vorm van ’emotionele arbeid’ is volgens de blogster erg zwaar en wordt vaak onderschat door mensen die niet begrijpen dat een blog 24/7 online is, en dus ook jouw merk.

bron: RACKED 

You Might Also Like