Cars Lifestyle

Eerste foto van Jaguar F-Pace vrijgegeven: Een SUV Crossover met sportauto technologie

Jaguar heeft de eerste officiële foto’s van de splinternieuwe Jaguar F-Pace vrijgegeven. Hiermee komt een einde aan een reeks lange teasers waarin het Britse automerk haar eerste SUV presenteerde. Het uiterlijk van de auto komt niet als een verrassing: de nieuwe F-Pace is namelijk identiek aan de C-X17 Concept. De ‘hoogste Jaguar ooit gemaakt’ krijgt—even als de Jaguar XE en XF—een aluminium chassis. De F-Pace is bovendien voorzien van vierwielaandrijving en All-Surface Progress Control. Met het laatste systeem kan de bestuurder het onderstel aanpassen aan de ondergrond. Het systeem heeft de standen asfalt, sneeuw, gravel of ijs. De fonkelnieuwe F-Pace is volgens analisten een belangrijk model voor de autobouwer, want met de crossover hoopt Jaguar de verkopen een flinke impuls te geven en zich te mengen in de SUV markt. Voorlopig kunnen we alleen de zijkant van de F-Pace aanschouwen. Kort voor de start van de IAA-autosalon van Frankfurt geeft Jaguar alle details en foto’s vrij van de auto. De levering van de nieuwe Jaguar F-Pace start halverwege 2016 vanuit Solihull, Engeland, de Britse stad waar de auto wordt gebouwd.

You Might Also Like