Featured Mobile Tech

Deze nieuwe iOS 9 functie wil je graag uitzetten als je géén onbeperkt databundel hebt

Afgelopen week rolde Apple haar nieuwste besturingsysteem voor Apple’s smartdevices uit: iOS 9. De nieuwe update bevat een wirwar aan handige functies waaronder de ‘energie besparingsstand’, split-screen tasking en het vernieuwde Apple News. Maar er is ook een nieuwe functie toegevoegd die hoogstwaarschijnlijk—zonder jouw medeweten—je databundel laat verdwijnen als sneeuw voor de zon. Deze vernuftige optie heet ‘Wi-Fi Assist’ en maakt ongevraagd gebruik van van jouw databundel als je Wi-Fi traag is of onstabiel, iets wat nogal vaak voorkomt mocht je in een drukke stad wonen en/of werken.

De ‘Wi-Fi Assist’ optie gaat in werking als je WhatsApp berichtje, YouTube video of Snapchat niet vlot en soepel wordt weergegeven, of als je iPhone vindt dat je Wi-Fi signaal net iets te onstabiel is (wat hij al erg snel vindt). Natuurlijk is deze functie ook handig, maar negen van de tien keer is het eigenlijk vooral onnodig. Je krijgt namelijk ook geen notificatie wanneer deze optie in gebruik wordt genomen door je iPhone. Uitzetten dus!

Je vindt de nieuwe optie onder Instellingen > Mobiel netwerk > en scroll vervolgens naar beneden om te kijken of ‘Wi-Fi Assist’ (in het Nederlands: ‘Wi-Fi-assistentie’) uit staat. Gefeliciteerd! Je hebt jezelf nu waarschijnlijk een fiks aantal euro’s bespaart op je maandelijkse telefoonrekening.

image1

 

You Might Also Like