Cars Featured Lifestyle

De Range Rover Sentinel is de eerste gepantserde Range Rover

De Sentinel is de eerste door Land Rover zelf ontwikkelde auto met bepantsering. De SVO-divisie (Special Vehicle Operations) heeft de über-luxe Range Rover Autobiography omgetoverd tot een rijdend fort op wielen. De auto is bestendig tegen gerichte aanslagen met kogels met een kaliber tot 7,62 mm, explosieven van 15 kilo TNT en DM51-handgranaten. Veilig zit je zeker in de Sentinel. De auto heeft dan ook een zesdelig gepantserde passagierskooi, meervoudig gelamineerde kogelvrije ruiten, een sabotage-bestendige uitlaat, een zelfherstellende brandstoftank en speciale 20-inchwielen met run-flat banden waardoor je zelfs met lekke banden door kunt rijden op hoge snelheid. Mocht het echt uit de hand lopen, dan is er een ‘onzichtbaar’ Emergency Escape System achterin. Ook onder de motorkop is er zeker niet bezuinigd: een 3,0-liter V6 Supercharged met 340 pk. Schakelen gaat met een achttraps ZF-automaat. Door diverse aanpassingen claimt Land Rover dat de Sentinel net zo rijdt en stuurt als een reguliere Range Rover. De Range Rover Sentinel gaat €400,000 kosten en komt inclusief een uitgebreide workshop over hoe de auto te gebruiken.

You Might Also Like