Tech

Dat Facebook ‘Copyright Protection’ bericht dat je deelt is nep om deze reden

Posten je vrienden op Facebook een zogenaamd ‘Copyright Protection’ bericht op hun wall omdat ze geloven dat hierdoor hun geuploade content veilig is voor de lange arm van Facebook? Of ben jezelf één van de vele die denkt dat dit écht helpt om je mooie vakantiekiekjes te ‘beveiligen’? Stop er dan onmiddellijk mee, want je bent anders onderdeel van de zoveelste Facebook hoax die zogenaamd te maken heeft met intellectueel eigendom.

Sinds begin september nemen veel Facebook gebruikers een bepaald bericht van elkaar over waarmee ze denken hun geuploade content te kunnen beschermen. Wie ermee is begonnen en waar het vandaan komt is tot op de dag van vandaag onbekend, maar zeker is dat diegene die het bericht heeft geschreven het waarschijnlijk uitgiert van het lachen, een knap staaltje #trolling.

In het gedeelde Facebook bericht gaat het over de zogenaamde “Rome Convention”, een conventie die er mede voor heeft gezorgd dat het Internationaal Strafhof in Den Haag vandaag de dag bestaat, een entiteit die hoofdzakelijk gericht is op vervolgen van veelbesproken internationale oorlogsmisdadigers. Dus nee, behalve als je een oorlogsmisdadiger bent of net uit Syrië komt, kun je gewoon rustig over politiek discussiëren met mensen die je niet kent, grappen maken over mensen van je middelbare school en Candy Crush uitnodigingen van rare vrienden afslaan.

gordon-facebook-bericht

You Might Also Like