Architecture Design Featured

Dit zwevende glazen zwembad verbindt twee appartementen in hartje Londen

In London zijn er plannen voor de bouw van misschien wel ‘s werelds meest spectaculaire zwembad. De 25 meter lange glazen “sky pool” hangt op 10 hoog tussen twee appartementencomplexen en biedt de zwemmer een betoverend uitzicht over de Thames.

Het deel van het zwembad dat tussen de twee torens ‘zweeft’ heeft een glazen bodem waardoor zwemmers niet alleen over de rand van het zwembad kunnen kijken maar ook omlaag. De bodem van het zwevende zwembad is maar liefst 20 centimeter en is gemaakt van saffierglas, één van ‘s werelds meest sterke glassoorten. Het zwembad verbindt de twee woontorens van Embassy Gardens, een appartementencomplex op de zuidoever van de Theems niet ver van Battersea Park. Naast een zwembad worden de nieuwe bewoners ook getrakteerd op een city spa faciliteit, een rooftop bar en een eigen tuin vol sinaasappelbomen.

glass_pool_london_01

glass_pool_london_02 glass_pool_london_03

You Might Also Like