Industry Insider Music

Gerucht: Muziekdienst TIDAL misschien verder zonder messiah Jay Z

Het is slechts enkele maanden geleden dat Jay Z de wereld bekend maakte dat TIDAL “the next big thing” zou zijn in de wereld van muziekstreamingdiensten. Volgens de laatste geruchten zou Jay Z—mede dankzij zwaar tegenvallende cijfers—het bedrijf willen verlaten als grootaandeelhouder. Volgens Bloomberg zou Jay Z miljoenen van zijn persoonlijk vergaarde fortuin verliezen door de financiële tegenslagen bij de Scandinavische muziekstreamingdienst. De grote reden voor tegenvallende resultaten is het uitblijven van investeerders.

Ondanks deze geruchten blijven mede-aandeelhouders Madonna en Beyoncé stevig vastklampen aan TIDAL. Madonna vertelde in een eerder interview dat het “..slechts het begin was van iets groters” en dat “..kinderziektes normaal zijn in een vroeg stadium”. Behalve het aankaarten van de stroeve start van TIDAL maakte Madonna ook duidelijk dat zij niet de oorspronkelijke uitvinders zijn van de dienst, maar het concept slechts ondersteunen omdat het als enige muziekstreamingdienst ter wereld zowel de artiest als de luisteraar op de eerste plek zet: de exclusieve content en hoge kwaliteit audio voor de luisteraar en de goede vergoedingen voor artiesten, die in vergelijking met andere muziekstreamingdiensten vele malen hoger ligt.

Vooralsnog is het afwachten of Jay Z TIDAL echt gaat verlaten en of er vervolgens ook grotere sterren zullen volgen waaronder natuurlijk zijn eigen vrouw Beyoncé. Saillant detail: Bryan “Baby” Williams heeft momenteel een rechtszaak lopen tegen de Scandinavische muziekstreamingdienst waarin het TIDAL aansprakelijk stelt voor het illegaal delen van Lil Wayne’s Free Weezy album en eist een schadevergoeding van $50 miljoen dollar.

bron: Hits Daily Double

You Might Also Like