Tech

Apple kondigt eigen muziekdienst aan getiteld ‘Apple Music’

Apple heeft vandaag tijdens ha zijn eigen muziekstreamdienst Apple Music aangekondigd. Met de nieuwe muziekdienst kunnen gebruikers onbeperkt muziek streamen en opslaan, voor $10 USD per maand. De functionaliteit wordt toegevoegd aan de muziek-app van iOS en OS X maar komt ook naar de pc en Android.

Apple Music gaat 10 dollar per maand kosten. Daarnaast kunnen gebruikers de muziekdienst de eerste drie maanden gratis uitproberen; bij concurrenten kan dat slechts één maand. Een ‘familie’ betaalt daarbij 15 dollar per maand, waarbij zes mensen de dienst kunnen gebruiken. De streamingdienst wordt eind deze maand geïntroduceerd en komt deze herfst bovendien ook naar Windows en Android, belooft Apple. De muziekstreamingdienst bevat dertig miljoen nummers, belooft Apple.

Ook Apple Music komt met een zogenaamde ‘offline’ mode: gebruikers kunnen hiermee muziek offline opslaan. Één van de hoogtepunten van de nieuwe muziekdienst is de tab ‘Connect’: hiermee kunnen zowel bekende als minder bekende artiesten een eigen community om hun muziek heen bouwen door middel van demos, remixes, foto’s, video’s, social media integratie en soundbites. Als kers op de taart introduceert Apple ook een 24/7 radiostation onder leiding van voormalig BBC 1 Radio DJ Zane Lowe welke luistert naar de naam ‘Beats One’.

Apple Music is eind juni beschikbaar in Nederland voor de prijs van €9,99 per maand.

You Might Also Like