Arts Print

WTF, “Clickbait” en “Emoji” zijn nu officiële woorden volgens het Amerikaanse woordenboek

Je komt ze hoogstwaarschijnlijk veel tegen tijdens je dagelijkse portie internet surfen: woorden als “Clickbait”, “WTF”, “Emoji”, “NSFW” en “Photobomb”. Het grootste Amerikaanse woordenboek—Merriam-Webster— heeft verschillende internet-termen aan zijn officiële woordenboek toegevoegd, waaronder ‘wtf’ en ‘emoji’.Het gaat om de Unabridged-uitvoering van het Amerikaanse woordenboek, de meest uitgebreide versie. In de meest recente editie zijn ruim 1.700 nieuwe definities opgenomen. De website van Merriam-Webster geeft een aantal voorbeelden, inclusief de opgenomen definitie. Zo wordt ‘wtf’ gedefinieerd een manier om “onaangename verrassingen, roekeloosheid, verwarring of verbazing te uiten of beschrijven”. Daarnaast is er een extra definitie toegevoegd voor het woord ‘meme’, die het gebruik van het woord op internet uitlegt. Ook zijn termen als ‘clickbait’, ‘nsfw’, ‘net neutrality’ en ‘photobomb’ in het woordenboek opgenomen. In Nederland zijn woorden als “selfie” en “NSFW” eerder al opgenomen in het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal.

You Might Also Like