Tech

Roodharigen voelen zich gediscrimineerd door de nieuwe ‘gekleurde’ Emojis

Redhead Emoji

Het is een gegeven feit dat de meeste Emoji’s disproportioneel wit zijn. Apple kondigde enkele weken geleden aan dat het een hele reeks gekleurde Emoji’s zal gaan introduceren in haar volgende iOS update: vijf huidskleuren en vijf haarkleuren zullen dan deel gaan uitmaken van het Emoji-toetsenbord. Ondanks de goede bedoelingen van het technologiebedrijf, missen veel mensen nog één haarkleur: rood. De roodharigen voelen zich hierdoor lichtelijk gediscrimineerd. Redhead website Ginger Parrot presenteerde daarom gisteren een officiële petitie waarin ze Apple vragen minimaal 1 roodharige Emoji toe te voegen aan haar volgende Emoji update. Volgens een woordvoerder van Ginger Parrot zijn er ongeveer 138.000.000 roodharigen op deze planeet en zal Apple deze grote groep mensen teleurstellen als het niet minimaal één roodharige Emoji toevoegt aan het Emoji- toetsenbord.

You Might Also Like