Fashion Featured Footwear Style

Kanye West x adidas YEEZY Collection: De complete prijslijst en het logo

Ongeveer vier weken geleden presneteerde Kanye West met veel bombarie zijn nieuwe lijn voor adidas. De collectie krijgt de naam YEEZY en bestaat naast drie sneakers vooral uit een groot aantal kledingstukken waaronder t-shirts, hoodies, knitwear, jassen en accessoires als rugzakken en tassen. De goedkoopste stukken uit de collectie gaan  €390 kosten, denk hierbij aan hoodies sweatshirts en t-shirts. De prijzen van knitwear liggen rond de €800 tot zelfs €1500. De meest dure items uit de collectie beslaan de jassen welke om en nabij de €1600 tot €3500 gaan kosten. De prijzen van de collectie komen hiermee in de buurt van high-end fashion merken als Balmain, Givenchy, Maison Martin Margiela en Zegna.

De prijzen van de sneakers uit de adidas YEEZY Collection variëren van  €190 voor de Yeezy 350 Boost tot een kleine €450 voor de Duck Boot. De onlangs uitgebrachte Yeezy 750 heeft een prijskaartje van omgerekend €350.

De accessoires uit de collectie bestaan vooral uit rugzakken en tassen. Een canvas rugzak kost €450, terwijl de lederen uitvoering €650 gaat kosten. De volledig lederen reistas gaat je precies €800 kosten.

Belangrijk om te weten is dat de prijzen van deze collectie zo hoog liggen door het gebruik van hoogwaardige kwaliteitsmaterialen. De stukken uit de collectie worden namelijk in geroemde confectiecentra’s en fabrieken gemaakt in Noord-Italië, waar naast Kanye West en adidas ook internationale merken als Louis Vuitton en Dior kind aan huis zijn.

Dit nieuws komt waarschijnlijk hard aan bij de vele fans die hadden gehoopt op wat meer schappelijke prijzen. Eerder liet Kanye West nog doorschemeren dat hij een grote collectie zou gaan maken voor de massa, waarbij ook  de minder koopkrachtige Amerikaanse jonge tieners met trots in zijn kleding konden lopen. De gehele Kanye West x adidas Yeezy Season 1 Collectie verschijnt eind April op de markt.

fotografie: Highsnobiety

You Might Also Like