Tech

Apple boekte afgelopen kwartaal meer winst dan elk ander bedrijf ooit

Record winst voor Apple in 2014

Mede dankzij de verkoop van de iPhone 6, de hardware upgrades van Mac computers en de extreme groei in Azië, maakte Apple in het laatste kwartaal van 2014 een recordwinst van maar liefst $18 miljard dollar. In Q4 (kwartaal 4) van 2014 had het technologieconcern een omzet van $74,6 miljard dollar terwijl een kwartaal eerder de omzet ‘slechts’ $57,6 miljard bedroeg. Apple verkocht in drie maanden tijd 74,5 miljoen iPhones. Dat zijn 800 duizend iPhones per dag en negen iPhones per seconde. De iPhone 6 en 6 plus zijn onverwacht populair, mede dankzij hun grote scherm. Apple zal naar alle waarschijnlijkheid nog harder groeien dan ooit, mede dankzij de aankomende release van de Apple Watch.  Naast 74,5 miljoen iPhones in drie maanden tijd verkocht het bedrijf ook 21,4 miljoen iPads en 5,52 miljoen Macs.

You Might Also Like