Retail Style

Bread & Butter annuleert haar 2015 editie, mogelijk geen verder vervolg

Bread & Butter – zonder twijfel één van Europa’s grooste modevakbeurzen – heeft vanavond via een een korte memo laten weten dat het haar 2015 editie in januari per direct annuleert. Managing Director Karl-Heinz Müller liet via een kort bericht doorschemeren dat na veel beraad de geplande januari 2015 editie in de Duitse hoofdstad Berlijn alsnog niet doorgaat. In de brief erkent Müller dat de organisatie het mede aan zichzelf te danken heeft dat het dit seizoen niet voldoende exposanten heeft weten te trekken om de beurs te laten doorgaan. Eerder was er al veel te doen over de mogelijke verplaatsing van de winterreditie van Berlijn naar Barcelona, de Spaanse kuststad van waar de organisatie enkele jaren eerder nog de koffers pakten. De wintereditie van Bread & Berlin zou oorspronkelijk van 19 tot en met 21 januari 2015 plaatsvinden op Berlin Tempelhof Airport. Met de annulering komt een eind aan een van de grootste modevakbeurzen van Europa. Bread & Butter ging in 2001 van start met een klein event met vijftig labels tijdens de Herrenmodewoche en de vakbeurs Interjeans in Keulen.

Not least due to self-inflicted turbulences, we have not been able to motivate a sufficient number of exhibitors to participate this season.

I am convinced of the fact that our success concept cannot be continued by repeating the past. Maybe something great has to end so that something new can arise.

Our whole fashion industry is at a point of radical change. This is why challenges of the future have to be met with new solutions.

For now, I would like to express my gratitude to all those who have supported and accompanied us in the last 14 years, above all to my numerous long-term employees and business partners. I owe special thanks to those in charge in the cities of Berlin and Barcelona.

This is not the end. We will return.

You Might Also Like