Tech

Calorific – De app die je laat zien hoeveel 200 caloriën nou eigenlijk écht zijn

We leven in een tijd waarin we volledig geobsedeerd zijn wat betreft voedselnutriënten en natuurlijk het aantal caloriën. Dit kan behoorlijk irritant worden, denk maar aan het feit dat je altijd weer de achterkant van de verpakking moet doorspitten naar het nutriënten tabel om er achter te komen hoeveel koolhydraten er in jouw favoriete salade zitten. De app Calorific hoopt deze pijn te verzachten door middel van 144 prachtig geschoten foto’s van alledaags voedsel, waarbij er op het bord precies voor 200kcal van het betreffende voedsel wordt geserveerd. Makkelijker kan bijna niet! Natuurlijk is dit geen vervanger voor het ouderwets aflezen van voedingswaarden, maar het maakt ons wel bewust over het feit wat we op een gemiddelde dag ongeveer consumeren. Calorific is verkrijgbaar is in de Appstore voor iOS-apparaten.

You Might Also Like