Arts Films

Sponsored Video: Rutger Hauer schittert in nieuwe Gaastra campagne

Het nautische kledingmerk Gaastra heeft topacteur Rutger Hauer gestrikt voor een korte reclame-film over de legende van The Flying Dutchman. Een andere internationale celebrity verzorgde de fotografie: Bryan Adams, ooit een populaire rockzanger, tegenwoordig een zeer getalenteerde fotograaf. De Nederlandse Hauer kruipt in de huid van de 17e-eeuwse Friese kapitein Barend Fockesz. Een rol die hem op het lijf geschreven is, want Rutger Hauer is zelf een fervent zeiler.

Gaastra zocht voor de hedendaagse vertolking van The Flying Dutchman iemand die niet alleen de liefde deelt voor het grote water, maar ook past binnen het thema van dit najaar ‘The Legendary Season’. Als levende legende is Rutger Hauer de perfecte vertolker van Gaastra’s Flying Dutchman campagne.

De samenwerking is gebaseerd op het verhaal van Barend Fockesz, een 17e-eeuwse in Friesland geboren kapitein van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Fameus vanwege de mysterieuze snelheid van zijn tochten naar Indië. Fockesz stond bekend als de duivelse kapitein van The Flying Dutchmen: een zeilschip wat in recordtempo’s rond Kaap de Goede Hoop wist te varen. Volgens de legende vaart het zeilschip tijdens mistbanken nog steeds in de wateren rond het Zuid-Afrikaanse Kaapstad.

this article is sponsored by Gaastra

You Might Also Like