Tech

Drone filmt bouw Apple Spaceship Campus II in Cupertino

Een YouTube-gebruiker filmde afgelopen weekend Apple’s grootste bouwproject sinds de komst van de iPad en het is dit keer geen tastbaar product: we hebben het hier namelijk over de Apple ‘Spaceship’ Campus. Een DJI Phantom 2-drone uitgerust met een GoPro-camera, filmde de vorderingen van de bouw van de zogeheten Campus 2. Muren en hekken die Apple om het bouwterrein heen heeft gebouwd, mogen niet baten als er een op afstand bestuurbare drone wordt ingezet. Apple werkt al enige tijd aan Campus 2, kortweg ook wel Apple Spaceship genoemd dankzij de ringvorm van het gigantische gebouw. Het nieuwe kantorencomplex wordt gebouwd op een locatie waar ooit kantoren van HP waren gevestigd. Deze kantoren zijn gesloopt door Apple. De contouren zijn inmiddels een stuk duidelijker. Er wordt een cirkelvormig hoofdgebouw gebouwd waaronder een parkeerplaats komt met ruimte voor zeker 2400 auto’s. Het heeft nu in elk geval nog veel weg van een enorm ruimteschip. Daarnaast worden een enorm fitnesscenter en auditorium gebouwd. Het geheel wordt opgesierd door meer dan 5000 bomen en andere groenvoorzieningen. De Apple Campus 2 moet in 2016 klaar zijn.

You Might Also Like