Tech

I Know Where Your Cat Lives Website Weet Precies Waar Jouw Kat Is

I Know Where Your Cat Lives is een website die jouw harige vriend lokaliseert met behulp van metadata afkomstig van gefilterde social-media foto’s. De website bundelt de grootste internet hypes van dit moment: katten en data. Het idee is een experimenteel project waarbij de nadruk wordt gelegd op de hedendaagse surveillance cultuur. Foto’s die geüpload zijn via social-media kanalen als Instagram, Flickr en Twitpic, dragen in de zogenaamde metadata coordinaten met zich mee, waarna met behulp van een simpele Google Maps kaart de katten hun eigen plekje krijgen. Om het experiment draaiende te houden en om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren, zijn de oprichters van de website een Kickstarter campagne gestart. Benieuwd of jouw kat in de buurt is gesignaleerd? Check dan de website van I Know Where Your Cat Lives.

You Might Also Like