Gadgets Tech

De SELFIE Spiegel – Nooit meer klungelen met je smartphone

Het is onontkoombaar dezer dagen, de selfie. Toen journalisten in het Witte Huis onlangs een reprimande kregen omdat ze selfies maakten, was de sefie weer eens wereldnieuws: een voorbeeld van de verexhibitionisering van onze maatschappij. Echter zijn er ook bedrijven die slim inspelen op de trend, zoals het Engelse iStrategyLabs: het bedrijf bedacht een enorme spiegel die de naam SELFIE Mirror draagt (S.E.L.F.I.E. – Self Enhancing Live Feed Image Engine). De spiegel maakt een foto zodra een persoon met een gekoppeld social-media account (Instagram, Twitter of Facebook) voor de spiegel staat en laat door middel van een countdown met LED-verlichting weten wanneer de foto wordt gemaakt. Het klinkt allemaal erg geadvanceerd, maar eigenlijk is het concept heel simpel: achter de spiegel huist namelijk een Mac Mini met gezichtsherkenningssoftware.

You Might Also Like