Design Featured Interior Design Staff picks

D/DOCK ontwerpt nieuw kantoor voor Google Amsterdam

Na een uitgebreide verbouwing opende Google Amsterdam begin januari 2014 opnieuw de deuren van zijn eigenzinnige kantoor. Interieur ontwerp studio D/DOCK kreeg de kans om deze 3.000 vierkante meter kan-toor omgeving te transformeren in een interactief landschap voor het lokale Google team.De garage, waar Larry Page en Sergey Brin Google ooit oprichtte, was de inspiratiebron voor het interieur ontwerp. Eigenzinnige elementen verwijzen naar dit tijdperk – van graffiti graphics op de muren en armaturen in de vorm vankartonnen dozen tot de industriële open plafonds en de container muur in de Johan Cruijff Tech Talk; het auditoriumdat plaats biedt aan 70 Googlers. Duurzaamheid speelde een grote rol in de transformatie. Bestaand meubilair, individuele werkplekken en onderdelen van de micro-kitchens kregen een tweede leven na hergebruik. D/DOCK werkte uitsluitend met gezonde materialen opgenomen in Google’s ‘Healthy Material List’ en focuste in het bijzonder op het energie- en waterverbruik, om tot een zo duurzaam mogelijk kantoor te komen. De nieuwe werkomgeving werd benaderd als een intelligent landschap. Zo heeft elke vloer zijn eigen ‘cave’; het gebiedrondom de kern van het gebouw waar alle openbare faciliteiten samen komen als de vergaderruimtes, video booths, micro-kitchens en de zogeheten huddle rooms. De individuele werkplekken zijn onderdeel van de omliggende ‘neighborhoods’ die aan het raam grenzen. Zo hebben alle Googlers een 180° graden uitzicht over de stad en voldoende daglicht. Door deze lay-out ontstaat een adaptieve werkomgeving waar communicatie wordt gestimuleerd entegelijkertijd ruimte is voor concentratie en afzondering.

You Might Also Like