Architecture

Sterfhuis van Al Capone te koop voor $8.5 miljoen

Het elegante en luxueuze landgoed met het huis waar de Amerikaanse gangster Al Capone in 1947 overleed, staat te koop. Belangstellenden moeten wel een flink bedrag meebrengen. De vraagprijs is 8,45 miljoen dollar (6,2 miljoen euro). Het in 1922 gebouwde landgoed van 2790 vierkante meter is nu eigendom van een Amerikaanse onderneming die het 6 maanden geleden voor 7,4 miljoen dollar kocht. De makelaar meldt in zijn advertentie niet dat het landgoed op een eilandje bij Palm Beach ooit aan de gangster toebehoorde. Het huis wordt aangeprezen als een luxueus pand „van twee verdiepingen met een voorgevel met Spaanse en klassieke trekken”. Het heeft een privéstrand met uitzicht op een baai, zeven vertrekken en vijf badkamers. Capone kocht het in 1928 voor 40.000 dollar van Clarence Bush, die tot de bierbrouwersdynastie Anheuser-Bush behoorde.

You Might Also Like