Tech

Satya Nadella nieuwe CEO Microsoft

Satya Nadella

Microsoft heeft na een zoektocht van vijf maanden officieel zijn nieuwe CEO aangekondigd. Satya Nadella volgt Steve Ballmer op als de hoogste baas van de softwaregigant. Nadella was tot vandaag de baas bij de Cloud and Enterprise-afdeling. Waarmee de keuze voor Nadella als CEO vrij logisch is, aangezien Microsoft steeds meer inzet op online producten. Hij is de derde CEO van Microsoft en werkt sinds 1992 bij de softwaremaker. Microsoft zal de aankomende jaren veel meer gaan focussen op producten als de Xbox, Microsoft Office, Bing en Cloud. Nadella verklaarde het volgende aan Microsoft medewerkers aan de hand van een interne memo:

I believe over the next decade computing will become even more ubiquitous and intelligence will become ambient. The coevolution of software and new hardware form factors will intermediate and digitize — many of the things we do and experience in business, life and our world. This will be made possible by an ever-growing network of connected devices, incredible computing capacity from the cloud, insights from big data, and intelligence from machine learning.

You Might Also Like