Tech

Facebook koopt WhatsApp voor $16 miljard dollar

Facebook gaat de berichtendienst WhatsApp overnemen voor 16 miljard dollar, omgerekend zo’n 11,5 miljard euro. Dat heeft Facebook vanavond bekendgemaakt in een persbericht. Hoeveel we gaan merken van de overname is niet duidelijk, al schrijft Facebook-oprichter Mark Zuckerberg op zijn eigen Facebook-pagina dat WhatsApp complementair is aan Facebooks eigen producten. Dat duidt erop dat WhatsApp, net als de eerder gekochte fotodienst Instagram, in ieder geval voorlopig als zelfstandig product zal blijven bestaan. Het bedrag dat Facebook neertelt voor WhatsApp is astronomisch. De overname wordt gedaan met 4 miljard dollar aan cash en 12 miljard dollar aan Facebook-aandelen. Eerder kocht Facebook de immens populaire fotodienst Instagram voor ‘slechts’ 1 miljard dollar.

You Might Also Like