Home

SmartPlanet: “Amsterdam is de op één na beste stad in de wereld om in te wonen”

Volgens een uitgebreid onderzoek door de Westerse denktenk SmartPlanet, is Amsterdam de op één na beste in de wereld stad om in te wonen, enkel Hong Kong scoort hoger op de ‘Best Places to Live‘ Index. Om de lijst samen te stellen is er gekeken naar het aantal groenvoorzieningen in de stad, cultuur, bereikbaarheid zoals openbaar vervoer en de ligging van andere grote (inter)nationale steden rondom de stad, vervuiling en de bevolkingsdichtheid per vierkante kilometer. Amsterdam scoort beduidend hoger dan andere grote Europese steden als München, Berlijn, Parijs en Stockholm. Volgens de lijst scoren grote metropolen als Karachi (Pakistan), Teheran (Iran) en Nairobi (Kenia) het slechtst.

De complete lijst van meest aantrekkelijke steden om in te wonen:

1. Hong Kong
2. Amsterdam
3. Osaka
4. Paris
5. Sydney
6. Stockholm
7. Berlin
8. Toronto
9. Munich
10. Tokyo

You Might Also Like