Entertainment

Britse overheid slaat David Beckham tot ridder

David Beckham Knight

David Beckham staat op de nominatie om tot ridder geslagen te worden. De 38-jarige Britse voetballegende zou volgens The Sun vanaf begin volgend jaar Sir David Beckham zijn. De voormalig voetballer, die onder meer uitkwam voor clubs als Manchester United, AC Milan, Real Madrid en LA Galaxy, zou worden geëerd voor zijn grote inbreng voor de Britse voetbalcultuur. Beckhams naam zou voorkomen op de New Year’s Honours List, de jaarlijkse Britse lintjesregen die eind december bekend wordt gemaakt. Op het moment vinden de laatste controles plaats om na te gaan of er niets is wat een ridderschap in de weg staat. Als Beckham ridder wordt, mag zijn vrouw zich Lady Victoria noemen. Tien jaar geleden ontving Beckham een andere koninklijke onderscheiding. Hij werd toen Officer of the Order of the British Empire (OBE).

You Might Also Like