Mobile Tech

Apple keynote 10 september: Wat kunnen we verwachten?

Traditiegetrouw zal Greenmelon ook vanavond weer een uitgebreid dossier bijhouden van Apple’s langverwachte iPhone keynote. Dat er nieuwe iPhones komen is iets wat zeker is, maar hoe zit het met de nieuwe Apple TV, Apple Smartwatch, Macs, Mavericks en iPods? We beginnen met een reeks veelgestelde vragen.

[box style=”2″ close_btn=”true”] Dit artikel verscheen op 9 september al op Greenmelon en is vanwege de actualiteit opnieuw gepubliceerd op 10 september. Let op: dit bericht wordt elke minuut geactualiseerd. [/box]

Hoe laat begint het?
Het evenement begint om 10:00 uur ‘s ochtends lokale tijd in Cupertino. Dat betekent 19:00 uur in Nederland en België.

Kan ik erbij zijn?
Nee, Apple heeft alleen media uitgenodigd in Cupertino. Daarnaast zijn er satelliet-evenementen voor de media in Berlijn, Tokio en Beijing waar het evenement via een livestream is te volgen. Heb je geen uitnodiging ontvangen, dan kun je niet aanwezig zijn.

Is er een livestream?
De kans is klein dat er een livestream beschikbaar is. Vorig jaar was er géén livestream bij de aankondiging van de iPhone 5. Tijdens de iPad-aankondiging in het najaar van 2012 en de keynote van WWDC 2013 werd er wel een livestream uitgezonden. Omdat Apple nog steeds niets heeft aangekondigd, verwachten we ook dit jaar géén livestream. Zodra Apple aankondigt dat er alsnog een livestream komt, laten we dat meteen weten.

Kan ik alles terugzien?
Ja! Apple maakt video-opnames die dezelfde avond nog via de Apple-website te bekijken zijn. Iets later verschijnt er ook een videopodcast in iTunes, zodat je de presentatie later nog eens rustig offline kunt bekijken op je iPhone of iPad. We plaatsen daar altijd aparte nieuwsartikelen over, dus houd iCulture in de gaten.

Hoe blijf ik dan op de hoogte?
Er zijn diverse grote Amerikaanse blogs die vanuit de zaal livebloggen. Denk aan voor de hand liggende namen als:

The Verge
CNET
Engadget

Wat gaat Greenmelon doen?
Op Greenmelon zullen we vanaf 19:00 uur verslag doen van de aankondigingen, waarbij je meteen met medebezoekers in discussie kunt gaan. We gaan realtime nieuwsartikelen schrijven, zodat je meteen weet wat er is aangekondigd. We focussen daarbij op de informatie die je écht wilt weten: welke specificaties, prijs, levertijd en meer. De artikelen die we maken zullen gedurende de hele avond worden uitgebreid, naarmate er meer bekend wordt.

You Might Also Like