Tech

Apple bevestigt komst van voormalig Yves Saint Laurent CEO

Apple kondigde vandaag aan dat  het voormalig Yves Saint Laurent topman Paul Deneve heeft aangenomen als Vice President van Apple. Er is op dit moment nog weinig bekend over de precieze werkzaamheden van de voormalig CEO van het Franse modehuis YSL, maar Apple benoemt de 52-jarige Fransman tot Apple’s Vice-President onder de noemer ‘Special Projects’. Het nieuws komt redelijk onverwacht en wijst op een mogelijk nieuwe stap van de Californische tech gigant. Deneve stond eerder al onder contract bij Apple als sales en marketing manager voor Apple Europa, hij maakte zeven jaar vol bij het technologie concern. In 2011 werd Deneve aangwezen als nieuwe CEO en President van het Parijse modelabel. Ook was de Fransman mede verantwoordelijk voor de aanwijzing van Hedi Slimane als Creatief Directeur van YSL, begin 2012.

Het is nog maar afwachten wat Apple gaat bieden op het gebied van “draagbare technologie”; de tijd zal ons leren of Apple inderdaad doeltreffend zal gaan handelen in deze relatief nieuwe markt. De aanstellingen van Deneve zal het merk vooralsnog geen windeieren leggen. Mogelijk gaat Deneve aan de slag als projectleider van Apple’s nieuwe divisie voor draagbare technologie.

You Might Also Like