Tech

Google Trends Visualizer / Real-time trending zoekopdrachten gevisualiseerd

Google lanceerde deze week een nieuwe betoverende functie van haar Google Trends dienst.  De nieuwe visuele techniek laat real-time trending zoekopdrachten zien, verdeeld over enkele regio’s of wereldwijd. Als je bedenkt dat er meer dan 500.000 zoekopdrachten per minuut plaatsvinden via Google’s zoekmachine, kun je je voorstellen dat er een zeer krachtige techniek schuil gaat achter de totstandkoming van deze prachtig ontworpen visualisatie van data. Nederland staat jammer genoeg nog niet tussen de regio’s, maar landen als de Verenigde Staten, Rusland, India, Australië en het Verenigd Koninkrijk zijn wel te gebruiken als filter op de website. Naast Visualiz heeft Google Trends ook zogenaamde ‘Charts’ toegevoegd waarin zoekopdrachten zijn gefilterd per categorie, denk aan meest gezochte DJ, automerk, sporter, restaurant, etc. De dienst is nu alleen nog toegepast op Amerikaanse zoekopdrachten, maar de technologie-reus is van plan om ‘Charts’ binnenkort ook in Europa uit te rollen.

via: Google Trends Visualizer

You Might Also Like