Gaming Tech

The Xbox One

Het wachten is dan eindelijk over. De opvolger van Microsofts voorlaatste spelcomputer Xbox 360 gaat Xbox One heten. De nieuwe console herkent de speler en onthoudt wat die gedaan heeft. TV, Games en entertainment zijn waar het nieuwe apparaat om draait. Gebruikers kunnen onmiddellijk schakelen tussen televisie, games en muziek. De Xbox One kan niet overweg met spellen die gemaakt  zijn voor de Xbox 360. Het nieuwe apparaat is tevens een stuk groter dan de Xbox 360. De Xbox One lijkt het formaat van een ouderwetse videorecorder te hebben. De Xbox One kan gebruikt worden om televisie mee te kijken. Daarnaast heeft de console een televisiegids waarmee mensen onder andere kunnen bijhouden wanneer hun favoriete programma’s op televisie komen.

De Xbox One draait volgens Microsoft deels op een speciaal ontworpen besturingssysteem en deels op Windows. Verder gaf de consolefabrikant informatie over de specificaties van zijn Xbox One. Het apparaat heeft 8 gigabyte aan werkgeheugen, een 64-bit architectuur, USB 3.0-aansluitingen en een Blu-Ray-drive. Verder informatie werd niet gegegeven. Volgens Microsoft zorgt de wisselwerking tussen Windows en het specifieke Xbox-besturingssysteem ervoor dat de Xbox One moeiteloos applicaties kan openen tijdens het gamen.

via: nrc next

You Might Also Like